Tafel van Vijf muziektheater

AL MEER DAN 15 JAAR
MUZIEKTHEATER
VOOR JONG EN OUD

TAFEL VAN VIJF muziektheater

Tafel van Vijf muziektheater verbindt theater & muziek met geschiedenis & erfgoed. We maken hedendaags muziektheater over actuele thema’s, gekoppeld aan parallelle verhalen uit onze geschiedenis, verbonden met historische objecten in onze musea. We gebruiken altijd live muziek, met gezongen en gesproken teksten die raken, soms gecombineerd met anders kunstdisciplines zoals bijvoorbeeld dans en film. We richten ons op jongeren. Onze voorstellingen zijn divers; grootschalig, kleine zaalvoorstellingen en kleinschalig locatietheater.

De combinatie van theater en museum

Tafel van Vijf muziektheater speelt lange series voorstellingen in de nabijheid van (cultuur)historische musea, waar onze woorden en muziek tastbaar worden door Wij hebben een structurele samenwerking met het Rijksmuseum en Paleis het Loo. In musea vinden we onze metgezellen als kritische curatoren van het verleden. Musea onderzoeken net als Tv5 actuele vraagstukken en maken die bespreekbaar voor een brede doelgroep. Op projectbasis werkten we o.a. samen met het Frans Hals Museum, Prinsenhof Delft en het Westfries Museum.

Artistiek leider

Michiel Schreuders is artistiek leider a.i. van Tafel van Vijf muziektheater. Hij is de initiator en spil van alle projecten. Hij brengt voor elk project de passende schrijver, componist, musici, zangers, acteurs, ontwerpers en musea bij elkaar. Hij is de supervisor van de samenwerking met de musea, zodat de voorstellingen en de rondleidingen optimaal op elkaar aansluiten en de inhoud versterkt. Als componist en muzikant werkt hij mee aan voorstellingen.

Oprichting

Tafel van Vijf muziektheater is in 2005 opgericht door Herman van Baar die het gezelschap ontwikkelde tot het huidige succesvolle jeugd- en jongeren theatergezelschap. Hij maakte voorstellingen met regisseurs, componisten, schrijvers en zangers/spelers zoals onder meer Ad de Bont, Mirjam Koen, Susies Haarlok, Wies Bloemen, Alida Dors en Lavalu.

Tafel van Vijf muziektheater is ingeschreven bij de KvK te Amsterdam onder nummer 34328949 en RSIN 820506382.

ANBI-status

Het gezelschap is aangemerkt als een ‘algemeen nut beogende instelling’. Fiscaal nummer: 8205 06 382.
Bestuursverslag 2019 ANBI

perry campagnebeeld tafelvanvijf voorstelling 2021

PERRY

OKT T/M DEC 2021
Dans- en Muziekvoorstelling + FOTO EXPO van het Rijksmuseum 

Zelfexpressie is de rode draad in deze voorstelling. Perry neemt je mee op zijn persoonlijke reis door tijd, dimensies, rituelen en tradities naar misschien wel een nieuwe identiteit.  Samen met een 4-koppige swingende live band danst hij in een mix van rock, soul, trap en techno zijn eigen weg naar vrijheid.