Herman in De Witt of Oranje Tafel van Vijf Muziektheater - foto: Stephan van Hesteren

Oprichting Tafel van Vijf Muziektheater

Tafel van Vijf Muziektheater was in 2003 een initiatief van Via Rudolphi Producties. Met vier bandleden van Fay Lovski en Peter Drost maakten ze de voorstelling ‘De Wissewaswinkel’. Het werd een daverend succes in Nederland en België. Doordat ze met zijn vijven op het podium stonden kozen ze de naam Tafel van Vijf. Herman van Baar verving in 2004 Peter Drost en werd gevraagd om het gezelschap voort te zetten. Hij maakte vervolgens de voorstelling, ‘Iki hoort alles’, gemaakt in 2005 wat wederom een groot succes werd.

Herman van Baar kreeg de smaak als artistiek leider van muziektheater te pakken en initieerde een volgende voorstelling op basis van een prentenboek van Harriet van Reek ‘Henkelmannetje’.
Na 3 succesvolle voorstellingen kreeg Tv5 voor het eerst structurele subsidie. Sindsdien maakten we bijna elk jaar een nieuwe voorstelling. Vaak voor kinderen in de basisschool leeftijd.

In 2014 kwam de grote ommekeer. We startten een langdurige samenwerking met het Rijksmuseum waarbij jongeren eerst een rondleiding kregen en daarna de voorstelling zagen. Voor de eerste keer een voorstelling die gericht was op leerlingen van het middelbaar onderwijs. Het middelbaar onderwijs bood ons de mogelijkheid inhoudelijk verder te gaan. Na deze voorstelling zijn we dat blijven doen en werd geschiedenis ons belangrijkste uitgangspunt.

De laatste regie van Herman van Baar was een coproductie met twee dansgezelschappen: Aya van Wies Bloemen en Backbone van Alida Dors. Over de impact van kolonialisme en discriminatie. Met vijf dansers, vier musici en twee acteurs. Onze eerste grote zaalvoorstelling.

anbi status - logo - tv5

Tafel van Vijf Muziektheater heeft een ANBI-status. Dat wil zeggen dat het gezelschap door de Belastingdienst is aangemerkt als een ‘algemeen nut beogende instelling’. BTW nummer: NL820506382BO1.

Tafel van Vijf Muziektheater is ingeschreven bij de KvK te Amsterdam onder nummer 34328948.

Tafel van Vijf Muziektheater wordt structureel ondersteund door:

&

scenefoto - Tafel van Vijf