Wissewaswinkel – 2003

Ferdinand is verliefd op Alice, handelaar in droom- en wondergoed. Om haar voor zich te winnen schrijft hij haar een hele lange brief, waarin hij haar allerhande schatten uit zijn bijzondere verzameling aanbiedt. Zoals twee snorharen van de Gelaarsde Kat en een avondjurk met het geluid van krekels uit het zuiden, doorweven met het licht van daar en met Provençaalse kruiden. Ook zijn er stukken van de neus van Pinokkio in zijn bezit en een melktand van een kind dat kinderen opat.

De voorstelling is een theatrale etalage van kleine wereldwonderen en andere rariteiten, ingebed in nieuw gecomponeerde klanken, gespeeld door liefhebbers van muziek en fijne woorden. Een aubade aan de fantasie in beeld en geluid.

affice De Wissewaswinkel, voorstelling van Tafel van Vijs
De Wissewaswinkel- Tafel van Vijf - foto:Barbara Hommes - 04
De Wissewaswinkel- Tafel van Vijf - foto:Barbara Hommes - 03
De Wissewaswinkel- Tafel van Vijf - foto:Barbara Hommes - 02
De Wissewaswinkel. voorstelling van Tafel van Vijf

CREDITS

Naar het boek van Frédèric Clement, vertaald door Bart Moeyaert

Spel Herman van Baar, Peter Drost, Fay Lovsky, Niki Romijn, Cok van Vuuren, Chris Grem en Rob Wijtman
Regie Aike Dirkzwager
Muziek Lovsky
Toneelbeeld Rieks Swarte, Francy van den Heuvel
Lichtontwerp Jan Boiten | Techniek: Vincent Vergouwen/Muss BV
Productieassistentie Wim Mönnich
Publiciteitsfoto Cok van Vuuren
Scènefotografie Barbara Hommes
Grafisch ontwerp Frits van Hartingsveldt
Publiciteit Karin van den Berg

Wissewaswinkel kwam tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, het SNS Reaal Fonds en de Tafelgenoten van Tafel van Vijf.

Wissewaswinkel in de Pers

Wat anderen van Wissewaswinkel vonden:
“Wissewaswinkel van de Tafel van Vijf is zo’n voorstelling die ‘boost’ van energie geeft. (…) De Tafel van Vijf maakt op fantasierijke wijze duidelijk hoe zeer het leven de moeite waard is. Voor kinderen én voor volwassen.”
13-09-2004 – Nicolet Steemers (Twentsche Courant Tubantia)

“Indrukwekkend om te horen hoe Fay Lovsky de muziek over alle genres heen laat springen. Alles klinkt bij haar fris en nieuw, of ze nu een smartlap brengt of Arabische muziek. […] Het is heerlijk om je te laten meeslepen door de teksten en te genieten van de losse verhaalflarden en de prachtige muziek.”
20-10-2003 – Paulien Koopmans (Leidsch Dagblad)

Speeldata

Wissewaswinkel was te zien van oktober 2003 t/m januari 2004 en ging in reprise van september t/m november 2004. Wissewaswinkel is ook als besloten schoolvoorstelling gespeeld.