Willem&Mary

Tafel van Vijf muziektheater presenteert in samenwerking met Paleis Het Loo:

De voorstelling Willem & Mary is momenteel in ontwikkeling en gaat over stadhouder Willem III van Oranje, de machtigste Oranje ooit.
Willem & Mary wordt een combinatieprogramma dat gaat over de eerste koninklijke bewoners van Paleis Het Loo. De voorstelling start met een rondleiding door het recent vernieuwde paleis. Daarna volgt de muziektheatervoorstelling Willem & Mary op dé plek waar dit verhaal zich in de 17e eeuw daadwerkelijk heeft afgespeeld met als afsluiting een nagesprek tussen de leerlingen en de cast.

Onderwerpen als identiteit, ambitie en onzekerheden speelden, net als bij jongeren nu, een grote rol in het leven van Willem & Mary. Ook zij waren bezig met hoe zij zichzelf naar de buitenwereld toe wilden neerzetten. Willem III als Stadhouder en zijn 15-jarige vrouw Mary als Engelse kroonprinses. Bij Willem III was alles erop gericht om te laten zien dat hij een ongenaakbaar leider was, maar van binnen was hij juist kwetsbaar en onzeker; hij worstelde met onzekerheden over uiterlijk, geaardheid en gezondheid. In de voorstelling worden hun leven, ambities en beslissingen vanuit verschillende perspectieven belicht. Herken jij jezelf in de personages of juist niet?

Programma
• Rondleiding in de paleisvertrekken passend bij de inhoud van de voorstelling
• Voorstelling Willem&Mary
• Nagesprek met de cast met veel ruimte voor inbreng van de leerlingen

Locatie en speeldata
Het programma speelt in Apeldoorn op Paleis Het Loo op de volgende speeldata in 2022:
Mei: 9, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 30 en 31
Juni: 1, 2 en 3

Tijden
Het programma duurt in totaal 2,5 uur en speelt elke speeldag 2 keer.
Ochtendprogramma van 10:00u tot 12:30u
Middagprogramma van 13:00u tot 15:30u

Reserveringen verlopen via Paleis Het Loo
Of neem contact op met Monique Scheper via Monique@tafelvanvijf.nl