Tafelgenoten

MET BELASTINGVOORDEEL DONEREN AAN TAFEL VAN VIJF MUZIEKTHEATER?

voor u meer belastingvoordeel                             voor ons meer voorstellingen

                                                             HOE ZIT DAT?

GEWONE GIFT
Dankzij onze ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) mag u het bedrag van uw gift aan Tafel van Vijf bij uw belastingaangifte aftrekken als deze tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen is.

PERIODIEKE GIFT
Om maximaal van uw belastingvoordeel te profiteren, kunt u ook kiezen voor een periodieke schenkingsovereenkomst met Tafel van Vijf. In deze overeenkomst legt u voor 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar aan ons gaat schenken. U mag zelf bepalen of u het jaarlijkse bedrag opsplitst in meerdere bedragen of het in één keer betaalt, maar u moet dan minstens één keer per jaar een bedrag overmaken naar Tafel van Vijf en dat vijf jaar achter elkaar. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Het formulier voor de overeenkomst kunt u hier eenvoudig downloaden en invullen.

EXTRA AFTREK?
Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kunt u uw donatiebedrag zelfs verhogen omdat wij een culturele ANBI instelling zijn. Wanneer u uw aftrek berekent, mag u de gift aan ons verhogen met 25%. Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1250,- .
Het maakt niet uit of u een gewone gift doet, of een periodieke gift of beide. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat tafel van Vijf met uw gift meer voorstellingen kan produceren. Daarmee draagt u eraan bij dat wij meer scholieren en volwassenen kunnen bereiken om maatschappelijke thema’s in een muzikaal geschiedenisjasje onder de aandacht te brengen.

Kijk voor alle info, voorwaarden en voorbeeldberekeningen op de website van de Belastingdienst:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken

SCHUIF AAN BIJ TAFEL VAN VIJF
Als Tafelgenoot wordt u op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en nodigen we u uit voor premières en speciale Tafelgenootonderonsjes met hapje & drankje, zoals een kijkje achter de schermen, een preview van een nieuwe voorstelling of een interview met een regisseur, schrijver, acteur, danser of muzikant van onze voorstelling.
Schuif ook aan bij Tafel van Vijf: Steun ons en word nu Tafelgenoot

 

anbi-web