Alles over Herman

Herman3
Sinds 2005 is theatermaker Herman van Baar artistiek leider van Tafel van Vijf. Voor elke voorstelling komt hij met een idee en zoekt daar de juiste groep mensen bij. Hij speelde in bijna elke Tafel van Vijf-voorstelling, schreef de meeste en regisseert regelmatig.

Herman studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, en maakt vanaf 1984 jeugd- en jongerentheater. Hij was betrokken bij de oprichting van verschillende theatergezelschappen zoals ’t Muztheater (1984, muziektheater), Sonnevanck (1990, muziektheater), Het Syndicaat (1996, teksttheater) en Waywardscot (2002, Schotland). Hij speelde ook bij Huis aan de Amstel, Artemis, MAX, het Noord Nederlands Toneel en trad op in verschillende muziektheaterproducties.

Sinds 1994 heeft hij geregisseerd bij Het Syndicaat, Sonnevanck, de Kaap, de HKU (’t Fortuyn), de Citadel en Schnawwl (Nationaltheater Mannheim). Hij regisseerde veel teksten van Esther Gerritsen, zo regisseerde hij Barry Atsma in Monoloog voor een jongen die er niet uitziet en die bovendien of bovenal een heel onsympathiek karakter heeft en Bas Keijzer in Overkill.

Naast zijn werk bij Tafel van Vijf regisseerde, schreef en speelde hij tot 2011 bij Sonnevanck in Enschede. Daar werkte hij nauw samen met artistiek leider Flora Verbrugge.

Theaterteksten
[table “1” not found /]