PERRY

Dans- en Muziekvoorstelling

Perry Gits wint Gouden én Zilveren Krekel 2022!

Perry Gits heeft de Gouden Krekel gewonnen voor beste podiumprestatie in een jeugdtheaterproductie seizoen 21/22. Dat is zondagavond 11 september bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Hij ontvangt de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de VSCD, voor zijn multidisciplinaire optreden in PERRY (14+). Eerder op de dag ontving Perry al de Zilveren Krekel tijdens het Jeugdtheatergala. Uit het juryrapport:
Perry Gits is fantastisch in het fluïde universum dat hij met zijn personage en entourage creëert. Hij transformeert, intrigeert en fascineert. 


PERRY, een dans- en muziekvoorstelling over verbinding en mens zijn. Over anders zijn maar toch hetzelfde ervaren en over gedeelde kwetsbaar- en onzekerheden. Een voorstelling die ervoor zorgt dat mensen met een andere bril naar zichzelf gaan kijken, zich in elkaar gaan herkennen en zich met elkaar verbonden voelen.

Perry neemt je mee op zijn persoonlijke reis door tijd, dimensies, rituelen en tradities naar misschien wel een nieuwe identiteit. Samen met een 4-koppige swingende live band danst hij in een mix van rock, soul, trap en techno zijn eigen weg naar vrijheid.

De Foto-Expo ‘Wie ben jij?’ van het Rijksmuseum zorgde in 2021 bij deze voorstelling voor verdieping, inzichten en meer begrip voor waarom mensen zijn zoals ze zijn.

PERRY: Een multidisciplinaire ervaring waarin
5 alleskunners je meenemen in een virtuoze trip.

Tafel van Vijf Muziektheater

Perry Gits – maker en danser
Dionne Verwey – eindregie
Floris van der Vlugt – saxofoon, basklarinet, keys
Rory Ronde – gitaar
Jasper Goedman – percussie
Yariv Vroom – percussie
Lissa Brandon – hoofdontwerper kostuums & styling
Silvy ten Broeke – co-ontwerper kostuums & coupeuse
Tim Wes – decorontwerp
Coen van der Hoeven –  lichtontwerp
Arjan van Tricht – geluid
Nicole Geertruida – productieleider
Nicole Geertruida, Cherish Menzo, Christian Yav – dansadvies
Ahmet Polat – campagnebeeld
Shelley Lashley – MUA campagnebeeld
Michiel Schreuders – creatief producent
Bas Brouwer – scènefoto’s/video
Jean van Lingen – scènefoto’s