Present Black Future

2 t/m 11 december 2020. De Krakeling, Amsterdam. Theatertournee najaar 2021

Het huidige maatschappelijke debat over racisme laat zien hoe actueel discriminatie en racisme zijn. Tafel van Vijf brengt dit urgente verhaal op het podium in de jongerenvoorstelling Present Black Future. 

Een dans- en muziekvoorstelling over zwart zijn in Nederland. Een voorstelling die aanzet tot reflectie. Wanneer hoor je ergens bij? Waarom? Is dat tijdelijk of permanent? En waar ligt dat aan?

De voorstelling wordt van 2 tot en met 11 december gespeeld in De Krakeling in Amsterdam. In de foyer is een interactieve pop-up tentoonstelling te zien, Document Nederland junior: Wie ben jij? Het resultaat van de jaarlijkse fotowedstrijd voor jongeren van het vo en mbo van het Rijksmuseum. Met intieme fotoseries waarmee jongeren persoonlijke verhalen vertellen.

Bij de voorstelling kan een rondleiding door het Rijksmuseum worden geboekt. In de rondleiding gaan museumdocenten met leerlingen in gesprek over hoe het verleden invloed heeft op wie je nu bent. En over hoe je de sporen van het verleden kan herkennen in de hedendaagse jongerencultuur.

In het najaar van 2021 volgt een theatertournee.

Kijk hier voor de speellijst en reserveren.

Perry Gits – dans en performance, Jasper Goedman – percussie, Rory Ronde – gitaar, Floris van de Vlugt – saxofoon, basklarinet, keys, Yariv Vroom– percussie, Peggy Olislaegers – dramaturgisch advies, Dionne Verwey – eindregie, Nicole Geertruida – productie, Arjan van Tricht –  geluid, Lissa Brandon, Tim Wes – kostuum en decor.