Ad & Eefje (en het verloren paradijs) 2015

2015

Ad & Eefje
en het verloren paradijs

ad en eefje affiche muziektheater - tafel van vijf

Bruisend muziektheater over groter worden 6+

Ad & Eefje (en het verloren paradijs) vertelt met prachtige jazzy popmuziek, zang en humor een junior-versie van het verhaal van Adam en Eva. Het gaat over twee kinderen die uit het paradijs vallen en samen een nieuwe wereld moeten opbouwen. Maar de vraag is hoe je dat doet, terwijl alles om je heen verandert en niet meer veilig is. Langzaam gaan Ad & Eefje geloven dat het kan. Dat hun zelfgemaakte tuin misschien wel de allermooiste ooit wordt!

Ad & Eefje (en het verloren paradijs) is bruisend muziektheater over groter worden met twee jonge talenten die de sterren van de hemel zingen en drie weergaloze musici in de huid van de slang.

Tentoonstelling Bijbels Museum
Met de voorstelling reist een kleine interactieve tentoonstelling in de vorm van een triptiek mee, die een verdieping in het verhaal biedt. Deze alle zintuigen prikkelende presentatie gestileerd door The Wunderkammer is een combinatie van bijbelfragmentjes, prachtige prenten uit de collectie omkleed door bloemen en natuurlijke materialen.

Concept, regie en tekst: Herman van Baar | Dramaturgie: Corien Baart | Spel: Belinda van der Stoep en Pieter Verelst | Componist: Renske Taminiau | Muziek: Jasper Goedman percussie, Lucas Dols contrabas/ cello/ basgitaar, Floris van der Vlugt saxofoon/ basklarinet/ klokkenspel | Regieassistent: Sophie van Os | Stem: Bram van der Vlugt | Beeld : Sacha Zwiers | Kostuums: Dieuweke van Reij | Lichtontwerp: Stijn van Bruggen | Techniek: Bas Molenveld | Geluid: Vincent Vergouwen, Jacques Dumoulin en Arjan van Tricht | Educatiefilms: Saskia Habermann | Kostuumassistent: Sol Alonso, Anne Foekema, Sanne Oostervink, Roos Smith, Charlotte Vlaanderen | Productie: Bjorn Jansen | Grafisch ontwerp/illustraties: Lies Goemans | Met dank aan: Artis, Erik de Jong (de Artis professor), Arkade, Jan Bal, Kees van Lent, Danstheater Aya, Ineke Middag, Esther de Koning, Suzanne van Lohuizen, Tafelgenoten Tafel van Vijf en een bijzondere stichting die in stilte haar werk doet.

HET VERHAAL
Niets is heerlijker dan de tuin waar Eefje woont. Voller dan vol zijn de bomen, met de heerlijkste vruchten. Rijker dan kleurrijk de bloemen, met de zoetste geuren. Talloze dieren, de een nog mooier dan de ander, lopen rond op grasvelden van het zachtste gras. Middenin de tuin staat een grote magische boom, waar je de vruchten niet van mag eten. ‘Dan zul je verschrompelen’, zegt Eefjes vader.

Ad is er elke dag. Hij vindt de tuin fantastisch en Eefje nog fantastischer. Maar Eefje vindt alles saai. Het liefst houdt ze Ad voor de gek. Ze droomt van een ander bestaan. De slinkse Sneken verleiden haar om van de verboden vrucht te eten.

Zodra ze eet is alles plotseling totaal anders. De tuin verdwijnt. Het is ijskoud. Eefje raakt in paniek, roept om haar vader. Maar die laat niets van zich horen. Wat nu?
Ad begrijpt dat ze voor zichzelf moeten zorgen. Dat het niet veilig is op deze nieuwe plek. Dat de dieren hier misschien wel meer eten dan noten en vruchten. Ze moeten zich gaan beschermen, snel! Een hut en een tuin hebben ze nodig. Maar dat gaat niet vanzelf.

SAMENWERKING
Ad & Eefje (en het verloren paradijs) komt tot stand in speciale samenwerking met Artis, Het Bijbels Museum en Arkade. Tafel van Vijf wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam. Ad en Eefje (en het verloren paradijs) wordt mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSB Fonds, Lira Fonds, Kerk en Wereld, Stichting BKBO, Vermeulen Brauckman Stichting en de Tafelgenoten van Tafel van Vijf.

Vijf in een serie over vrijheid & bevrijding, opstand & Ad & Eefje (en het verloren paradijs) is de derde productie van Tafel van Vijf in een serie over vrijheid & bevrijding, opstand & verzet.

Ad & Eefje in de Pers

‘Paradijsverhaal prachtig herschapen’. Theaterkrant.nl
‘Belinda van der Stoep als Eefje is de grote ontdekking van de kindervoorstelling Ad en Eefje (en het verloren paradijs) (6+). Door te zingen, te bewegen en te dansen vertoont ze alle vaak tegenstrijdige gevoelens die een mens op weg naar volwassenwording tegenkomt. […] De Sneken zijn een vondst: drie muzikanten die de rol van duivel op zich nemen. Als slangenbezweerders met subtiele ritmes en hypnotiserende klanken weten ze Eefjes zwakke plekken te vinden.’  Lees de hele recensie hier

‘Ad en Eefje is doodgewoon een machtige kindervoorstelling’. Musicalvibes.eu
‘Pieter Verelst, Belinda van de Stoep en de drie Sneken/muzikanten: Jasper Goedman, Lucas Dols en Floris van der Vlugt, brengen dit muzikale theater op een heel organische manier. Heel verfrissend om muzikanten uit hun keurslijf te zien breken en echt deel uit te maken van het verhaal. Ze zijn dan ook heel belangrijk, want zonder hen zou Eefje niet verleid worden en Ad niet tot het inzicht komen dat de echte wereld ook kan overwonnen worden.’  Lees de hele recensie hier.

Luister de reportage op Wierook en Pepermunt (RKK radio 5) Wierook en Pepermunt Fragment

wordt ook tafelgenoot - steun ons - tafel van vijf

Wordt ook Tafelgenoot!

Tafelgenoot worden is heel simpel door
een gift te doneren aan ons.