Mama Moesa
seizoen 2013/2014

Een moeder vertelt.
Over hoe ze haar baby in een mandje aan de stroom van de rivier meegaf om te voorkomen dat de soldaten van de koning hem zouden doden. Over hoe een prinses hem vond en hem opvoedde. Dat hij prins Moesa werd. Die zijn moeder terugvond toen hij ontdekte dat hij een slavenkind was. Dat hij moest vluchten, omdat hij een moord pleegde omwille van haar. Over hoe haar zoon terugkwam en haar en haar volk bevrijdde en leidde op een lange , lange tocht naar het land van hun voorvaderen. Mama Moesa is een gezongen verhaal over bevrijding.  Een oeroud verhaal dat mensen elkaar al duizenden jaren vertellen. Want vrijheid moet je koesteren. Tafel van Vijf vertelt dit mythische verhaal over Mozes opnieuw. In een video decor met live muziek van Oene van Geel, gepassioneerd gezongen door actrice en zangeres Nadia Amin, begeleid door de Nordanians. MAMA MOESA van Tafel van Vijf vertelt het oeroude en mythische verhaal van Mozes dat verschillende culturen al duizenden jaren verbindt. Een muzikaal verhaal over bevrijding voor iedereen vanaf 7 jaar.

De tekstboekjes van Mama Moesa zijn te koop voor €5,- (exclusief €2,40 verzendkosten). Wilt u een tekstboekje bestellen dan kunt u mailen naar bureau@viarudolphi.nl. 

MOZES IN DE STAD
Mozes in de Stad is een speurtocht naar Mozes in de stad Amsterdam. Je vindt hem in vier prachtige musea, een paleis, een moskee en een kerk: de Mozeszaal in het Koninklijk Paleis Amsterdam, de Mozes en de Aäronkerk, de Fatih Moskee aan de Rozengracht, het Joods Historisch Museum, het Bijbels Museum, het Allard Pierson Museum en het Tropenmuseum. Met het theaterkaartje hebben kinderen twee weekenden gratis toegang!   Wie alle vragen heeft beantwoord krijgt een verrassing bij de voorstelling Mama Moesa in de Doelenzaal aan de Kloveniersvoorburgwal 87. Op za 16 nov 2013 en zo 12 jan 2014 speelt Tafel van Vijf MAMA MOESA in de Doelenzaal in Amsterdam. Tijdens deze weekenden zijn de verschillende musea en plekken waar MOZES IN DE STAD opduikt gratis of met een grote korting te bezoeken. De kaartverkoop verloopt via De Krakeling.

Mama Moesa is een samenwerkingsproject tussen Tafel van Vijf, het Joods Historisch Museum en Arkade Cilon.